Kijken….de volgende stap

In mei schreef ik me spontaan in voor het tv programma Kopen zonder kijken, ik heb besloten niet op hen te wachten.
Nu het huis van mijn moeder verkocht is en de afhandeling van haar nalatenschap bijna afgerond is, is het tijd voor een volgende grote stap.

Ik ga (samen met de makelaar) op zoek naar een huis in Nieuwegein.

Toen ik dat besluit net na de roadtrip nam, legde ik mezelf op om het allemaal rustig aan te doen. Eigenlijk was dat een soort uitstel gedrag omdat ik weet wat er allemaal op je afkomt als de zoektocht, aankoop, verkoop eenmaal in gang gezet is. Ook waren er twijfels over dingen die ik juist hier in Drenthe in gang gezet heb en nu ineens zou moeten stopzetten. Ach, daar vinden we wel een oplossing voor.

Een droom gaf het laatste duwtje
Na een paar nachten hanewaken, viel ik afgelopen maandagnacht rond 4 uur in een droomslaap. Vaak vergeet ik wat ik droomde en blijft alleen een gevoel over. Soms komen er wat flarden van de droom gedurende de dag boven. Dit keer bleef er een flits hardnekkig hangen.

De droom
We waren op een feestje met allemaal lieve en gezellige mensen. Ik was constant aan het zoeken waar Paul was. Terwijl ik afscheid aan het nemen was, want ik had een afspraak bij de makelaar, kwam Paul aanlopen. Ik vroeg hem of hij meeging. Nee, zei Paul….’ik heb zelf om vier uur een afspraak met een makelaar, we gaan nu ieder onze eigen weg‘.
In het bijzijn van alle gasten hebben we elkaar omarmd, innig gezoend en onze liefde voor elkaar uitgesproken.
Ik sla een eigen nieuwe weg in, met het definitieve besef dat ik dat alleen doe.
In mijn hart gaat Paul mee….maar de keuzes die ik nu moet maken, maak ik alleen.

Dus
Ik heb de bank gebeld en wat vragen over de huidige hypotheek gesteld. Geen hobbels.
Vrijdag stapte ik in de auto naar IJsselstein om daar ‘onze’ makelaar Mark Linschooten aan het werk te zetten. Binnen drie kwartier stond ik buiten met een opgewonden gevoel. We gaan ervoor!
De zoekvraag in Funda is weer geactiveerd en morgen verfijnen we de wensen en eisen, zodat er echt gericht gezocht kan worden.
Even een huis bezichtigen is nog wel een ‘dingetje’, dus we gaan proberen te clusteren. Ruim drie uur in de auto (heen en terug) voor een bezichtiging van een half uur is niet mijn wens.
Ook heb ik aangegeven dat ze, voor we een bezichtiging plannen, doorvragen bij de verkoopmakelaar wat de stand van zaken is. Als een huis (bijna) onder bod is….ga ik er geen tijd in steken.

Door dat besluit wordt de urgentie van ontspullen en al vast verkoopklaar maken van de Oosterweg ook wel actueel. Gisteren heb ik dus weer een wagen volgeladen naar de kringloop gereden. Dinsdag komt een brocante/antiquair opkoper neuzen door de spullen die ik wil verkopen (in een koop). De geluidsboxen moeten nu echt op marktplaats en de lijstjestijd breekt weer aan.
Ik ben begonnen met bijwerken van binnenschilderwerk en vandaag staan er een paar lades en kasten op de planning om opgeruimd te worden.
Om de verkoop (die echt pas ingezet wordt na de aankoop) te bespoedigen, ga ik ook alvast een bouwkundige keuring laten doen. Die kunnen de aspirant kopers inzien, zodat ze weten waar ze aan toe zijn.
Bij de Gamma heb ik alvast 15 verhuisdozen gekocht, om alvast die dingen die gewoon mee moeten, maar nu niet nodig zijn, in te kunnen pakken.

Het voelt goed!

Nou maar hopen dat de zoektocht geen maanden gaat duren, alhoewel dat voor het opruimen en ontspullen wel wat meer rust zou geven.
Duim je mee?

14 reacties

 1. Zeker duim ik mee! Je was een fijne provinciegenoot maar je gaat terug naar roots. Snap ik! Geniet van alles! En succes!! En je droom … mooi en ontroerend

 2. Spannende tijd, …… Wij wonen nu in ons 5de huis. Alle 5 keer een huis gekocht, waar we konden zeggen,
  Ja, ……….dit is het, …..
  Ga niet voor minder, ….
  Succes.

 3. Natuurlijk duim ik mee. Als ik niet snel terugkeer, moet ik misschien wel in Nieuwegein zijn? Gaat vast snel. Spannend hoor. Veel succes.

 4. Ik duim mee. Sterkte en ik hoop dat je snel iets vindt.
  Ben je weer dichterbij (hoewel ik nog wel aan je zoeken ben naar woonboerderij is Limburg;-))

 5. Ik ga duimen. Dat het snel gaat en dat je daar je rust kan vinden .Maar jeetje wat een hectische tijd ga je tegemoet. Wel fijn, jij straks wat dichterbij.

 6. Zeker ik duim met je mee! Wat bitterzoet je droom… heel veel succes x

 7. Ik ga heel hard duimen dat een mooi huis snel op je weg zal komen!

 8. Karin ik duim zeker voor je!
  Dapper en sterk zoals je alles aanpakt.
  Liefs en succes, Ank

 9. Wat een dappere vervolgstap Karin. Ik vind het een gemis voor Drenthe. Super veel succes. Ik ga voor je duimen!

 10. Ja ik duim zeker met je mee. Uit je woorden klinkt energie en lichtheid, succes Karin. Op naar een nieuw fijn thuis!